We rijden na een supermooie rit door de Camargue een hysterisch kuststadje in waar campings met elkaar verbonden worden door de hoofdstraat. Aan deze hoofdstraat grenzen tal van campings & restaurantjes, een plek vol toeristen. Met een klein beetje tegenzin rijden we een van deze campings op, we hadden echt geen zin om nog verder te rijden.

De beveiliger bij de poort schudde zijn hoofd toen we zeiden dat we geen reservering hadden, probeer maar even.. We krijgen toch een aantal mogelijke plaatsjes en na even kort zoeken parkeren we in. Een camping met stratenvol plekken met campers, caravans en mobile homes. We staan in het ACSI gedeelte en we moeten eerlijk zeggen, het viel reuze mee.

De camping ligt aan het einde van de hoofdstraat, en grenst direct aan het (privé) strand. Daarnaast hebben we een groot zwembad met glijbaan, en op de twee aangrenzende campings die erbij horen zijn eventueel ook nog binnenbaden. Een kleine supermarkt, bakker, restaurant en grote bar waar ’s avonds optredens zijn. Al met al een grote familiecamping waar iedereen zich vermaakt.

De plekjes zijn niet al te groot en grenzen allemaal aan de weg. Er is veel sanitair en ziet er erg verzorgd uit. ’s avonds moesten we kiezen uit al die restaurantjes met een hoog toeristisch gehalte. Na even zoeken kwamen we uit bij moules et co wat helemaal vol zat, na 45(!) minuten wachten mochten we dan toch naar binnen waar we heerlijke mosselen hebben gegeten + wijn voor maar 26,-. De hoge beoordelingen op google liegen er niet om!

De volgende dag zijn we een stuk gaan fietsen met de racefiets, alhoewel dit gedeelte van Frankrijk zich daar niet echt voor leent: veel stad en weinig natuur.

Tijdens het fietsen

Na bekomen te zijn van de eerste schrik is deze camping is dus heel erg meegevallen en hebben we daar twee nachtjes gestaan om onze weg te vervolgen naar het historische stadje Carcassonne.

Praktische informatie

  • Supermarkt: Kleine supermarkt op de camping + op 5 minuten lopen verschillende supermarkten
  • Sanitair: Schoon en voldoende douches/toiletten (gratis)
  • Faciliteiten: Zwembad(en), supermarkt, bakker, restaurant,
  • Prijs: 23 euro (o.b.v. Camper + 2 volwassenen inclusief stroom) met ACSI
  • Website: www.lesmediterranees.com
Meer lezen over onze reis door Zuid-Frankrijk & Spanje?

Check hier meer over onze camping in Entrechaux, Carcassonne, Barcelona en onze camping in Seurre