In het zuiden van de streek Champagne in Frankrijk ligt een klein stadje: Bienville. Het is gelegen aan lac d’Amance. Camping le Colombier is een rustige camping en ligt op 2 minuten loopafstand van het meer, het is een kleinschalige camping met niet al te veel faciliteiten. Wel vindt je er rust en ontspanning.

De camping

De camping is niet al te groot, naar schatting 40 plaatsen. De plaatsen zijn qua grootte redelijk, wij staan nu buiten het seizoen waardoor het ruimtelijk aanvoelt. We kunnen ons voorstellen dat het in het hoogseizoen wat krapper aandoet. De plaatsen zijn groen en beschut met bomen, maar tegelijkertijd genoeg zon. De eigenaar is Frans, maar spreekt ook vloeiend Nederlands en is erg vriendelijk!

De camping
Plaats

Het sanitair is een tikkeltje gedateerd, maar niet storend. Een beetje meer ruimte voor je spullen zou wel fijn zijn. Verder genoeg ruimte voor de afwas, 2 wasmachines en een veldje met volleybalnet. De camping grenst aan een riviertje (l’Aube) waar je in kan lopen. Bij de receptie kan je een ijsje halen en de hoognodige(!!) boodschappen.

De omgeving

In het dorpje staat een kerk, die netjes elk uur zijn klokken laat horen. Er is een mooie markthal midden in het dorp. De camping zelf heeft geen broodjesservice, maar op 2 minuten lopen van de camping vindt je een bakker waar je nog voor 0,30€ een stokbrood kan kopen. Een supermarkt is er niet, hiervoor moet je echt naar het volgende dorpje.

De camping ligt aan lac d’Amance midden in natuurgebied Parc Naturel régional de la Forêt d’Orient waar nog 2 grote meren liggen. Genoeg ruimte om te varen of watersporten uit te oefenen. Anse Arcot is een kleine baai met een mooi strand waar je een dagje heen kan. Ook ligt er een van de mooiste fietsroutes in Frankrijk, namelijk om de meren heen. We hebben de ruim 60 KM gefietst en dit is echt een aanrader voor iedereen!

Op ongeveer 50 KM ligt de stad Troyes, hier kan je je zeker een dag vermaken. De stad heeft heerlijke eetgelegenheden is en staat vol met mooie kunstwerken en historische bouwwerken.

Praktische informatie
  • Supermarkt: Grote supermarkt op 6 KM in Brienne-a-Vieille
  • Sanitair: Prima en voldoende douches/toiletten, een tikkeltje gedateerd maar dat stoorde niet.
  • Prijs: 16,10 euro (o.b.v. Camper + 2 volwassenen inclusief stroom) in het laagseizoen
  • Website: www.domaine-le-colombier.fr

Tijdens deze korte vakantie zijn we gestart op camping Municipal in Epernay, lees hier meer over onze ervaring op deze camping!