Er bestaan nog ongeasfalteerde wegen in Nederland en die heb je nodig om op camping de Rimboe te komen. Geen probleem overigens, met de camper kwamen we helemaal heel aan. 

Camping de Rimboe is gelegen midden in het bos, vlakbij Ede en Lunteren. Een aardig grote camping met redelijk wat vaste plaatsen, seizoensplaatsen en 2 veldjes waar passenten kunnen staan. Die 2 veldjes zijn zo ingedeeld dat je ruimte genoeg hebt en niet bij de buren naar binnen kijkt. 

Een rustige camping tussen de dennenbomen waardoor het direct voelt alsof je op vakantie bent. Als je van de camping afloopt, loop je vrij snel het stuifzandgebied (het Wekeromse Zand) op. Loop je verder dan kom je bij het Luntersch Buurtbosch en het Geldersch Landschap. Ideaal voor een kleine wandeling of een hele uitgebreide.

Middelpunt van Nederland

Het leuke is dat in dit gebied veel informatiepunten zijn waar verteld wordt over de geschiedenis en de omgeving, waardoor je niet alleen geniet van de mooie omgeving, maar ook echt wat leert. Verder kwamen we ook nog langs het geografische middenpunt van Nederland (ongeveer 1,5 KM van de camping af).

De volgende dag wilden we gaan fietsen, echter is dat wat lastiger vanaf de camping gezien de onverharde wegen (met dunne wielrenbanden is dit geen aanrader). We zijn even verderop een parkeerplaats gaan staan in Lunteren en zijn van daaruit gaan fietsen. 

’s Avonds zijn we gaan eten in het centrum van Lunteren bij ‘de Verrassing‘, lekker eten voor een redelijke prijs (+/- €20-25 voor een hoofdgerecht).

Al met al aan te raden als je op zoek bent naar een rustige natuur (bos) camping met genoeg wandel- en fietsmogelijkheden.

Praktische informatie

  • Dichtstbijzijnde supermarkt: 4 KM in het centrum van Lunteren
  • Sanitair: Fris en voldoende sanitair. Wel wordt er 50 cent per keer gevraagd (eveneens voor warm water om af te wassen)
  • Prijs: 38 euro o.b.v. 1 camper, 2 personen, 2 nachten en elektriciteit (met ACSI-pas)
  • Faciliteiten camping: Kleine speeltuin, loosplaats camper, milieustraat

Meer info: www.campingderimboe.com