Carcassonne stond op ons lijstje om te bezoeken, het ligt tussen Toulouse en Montpellier in. Het is een middeleeuwse stadskern die goed bewaard is gebleven.

Aangezien het plan was om hier maar 1 nachtje te staan zijn we naar een stadscamping gegaan die op 15 minuten lopen ligt van het historische centrum: camping de la Cité. Een mooi onderhouden camping met ruime plaatsen, eigenlijk weinig bijzonders. We werden vriendelijk onthaald, ook al waren we er al in de ochtend, we mochten gewoon de camping op (normaal vanaf de middag pas). De plaatsen zijn ruim en bieden veel privacy doordat de plaatsen gescheiden worden door planten. Verder vindt je op de camping een groot basketbalveld, een zwembad, jeux-de-boule baan (Waar niet in Frankrijk?) en speeltuintje. Ook is er genoeg plek om te BBQ’en, helaas mag dit niet op de plaats zelf.

We zijn na aankomst direct doorgegaan naar de stadskern waar je voor 9 euro het kasteel kan bezoeken + over de oude stadsmuren kan wandelen. Normaal gesproken bezoeken wij niet zo vaak dit soort bezienswaardigheden, maar je kan eigenlijk wel stellen dat je meer dan de helft mist als je het kasteel niet bezoekt. Na het kasteel hebben we de cathedraal bezocht en zijn we lekker gaan lunchen.

’s Avonds hebben we op de camping gegeten waar het overigens erg rumoerig was, mede doordat er tot middennacht een groot feest was vlakbij. Voor ons wel een dik minpunt, maar moeilijk in te schatten of het eenmalig was of altijd..

Praktische informatie

  • Supermarkt: Supermarkt in centrum op 2 KM fietsen
  • Sanitair: Schoon en voldoende douches/toiletten (gratis)
  • Faciliteiten: Zwembad, broodjes bestellen, speeltuin/voetbalveld voor kinderen, BBQ
  • Prijs: 22 euro (o.b.v. Camper + 2 volwassenen inclusief stroom) met ACSI
  • Website: www.campingcitecarcassonne.com

Meer lezen over onze reis door Zuid-Frankrijk & Spanje?

Check hier meer over onze camping in Entrechaux, Seurre, Marseillan Plage en en Barcelona