Tijdens pasen wilden we graag naar Luxemburg, alleen de weersvoorspellingen waren minder positief dan die in Nederland. Na lang twijfelen dan toch in Nederland gebleven en kwamen we terecht op natuurkampeerterrein De Olde Lucashoeve in Lemele. Een rustige camping midden in de natuur in Overijssel.

Onze eerste overnachting op een natuurkampeerterrein, maar zeker niet de laatste! Dit is goed bevallen!

Na een warm welkom van de eigenaar mochten we zelf een plekje uitzoeken en wat een ruimte! De filosofie van de camping is dat iedereen de ruimte heeft, ze waarborgen dit door maximaal 30 plaatsen aan te bieden. Voor ons idee konden ze het driedubbele kwijt. De camping bestaat uit vier velden: simpel, maar goed onderhouden. Er is een sanitair huisje met genoeg voorzieningen voor alle gasten: warm water om af te wassen, een wasmachine en lekkere douches (50 cent voor 7 minuten). Het was er ontzettend rustig, terwijl er best wat gasten waren. Iedereen respecteert de rust, echt heerlijk genieten dus!

Het mooiste aan de camping is eigenlijk wel de omgeving. Welke kant je ook uit gaat, fietsend of wandelend, overal is het mooi. Op loopafstand van de camping vindt je de Lemelerberg waar je een mooie wandeling van circa 1 uur kan maken. Al fietsend kan je eigenlijk elke kant op. Wij zijn 1x met de stadsfiets op pad geweest door het bos, langs de Regge richting Ommen (waar je een heerlijk ijsje kan eten). Met de racefiets zijn we wat verder gegaan waar we gestopt zijn bij Herberg ‘de Witte Gans’ waar we een verse wafel met aardbeien en slagroom hebben gegeten..hmm..

Op 5 minuten fietsen is een kleine supermarkt waar je alle basisartikelen kan vinden, maar verwacht niet meer dan dat. Wil je naar een grotere supermarkt? Dan zal je een half uurtje moeten fietsen of even in de auto kunnen stappen.

Praktische informatie

  • Supermarkt: Kleine supermarkt op 5 minuten fietsen
  • Sanitair: Schoon en voldoende douches/toiletten
  • Faciliteiten: Sanitair, chemisch toilet, water 
  • Prijs: 18 euro (o.b.v. Camper + 2 volwassenen inclusief stroom) 
  • Website: https://www.deoldelucashoeve.nl

Meer lezen over natuurkampeerterreinen? Bekijk onze ervaring op camping Eickhorstcamping de Knotwilg of de uitleg over natuurkampeerterreinen.