Op de grens van Friesland, Drenthe en Overijssel vindt je nog net in Overijssel natuurkampeerterrein de Hoogte. Een prachtige natuurcamping voor jong en oud waar er veel respect is voor de natuur en voor elkaar. Sowieso vinden wij deze omgeving prachtig! Enige tijd geleden waren op natuurkampeerterrein de Olde Lucashoeve en hier doet de natuur hetzelfde aan.

Campingplek
Zwem ven

De camping zelf is best wel groot, maar je ervaart zeker geen drukte. Het eerste gedeelte van de camping is een ‘reguliere’ camping, daarna volgt een stuk met permanente huisjes/stacaravans en uiteindelijk kom je bij het gedeelte natuurkampeerterrein. Vanaf de ingang ongeveer 8 minuten lopen.

De plekken op het natuurkampeerterrein zijn onwijs ruim opgezet, om je heen en voor je dus ruimte zat! Wij stonden op het paspoortveld Kraan waar ruimte is voor 8 gasten. In het midden staat een mooie picknicktafel waar iedereen gebruik van kan maken. Om ons heen veel groen en bomen, heerlijk tot rust komen dus. Tussen de twee velden liggen 2 douches en 2 toiletten en een plek om af te wassen. Op het moment dat wij er waren was dat meer dan genoeg, maar we kunnen ons voorstellen dat het bij drukte aan de krappe kant is. Je kan ook gebruik maken van het grote sanitair gebouw op de reguliere camping, alleen is dat eventjes lopen.

De camping heeft ook aardig wat fijne faciliteiten:

  • Een klein meertje waar gezwommen kan worden, zowel diep als ondiep water
  • De hulpbron: Een klein winkeltje voor de hoognodige (langhoudbare) producten, maar ook lekkere ijsjes. Hier kan je in het hoogseizoen ook verse broodjes bestellen in de ochtend
  • Verschillende plekken om te spelen: zandbakken, badminton-, tennis- en volleybalveld
  • Ook worden er leuke activiteiten georganiseerd voor kinderen, zoals lampionnen knutselen
Fietsroute

Zoals gezegd ligt de camping in een prachtige omgeving. Wij hebben een mooie fietstocht gemaakt in Nationaal Park Weerribben-Wieben, waarbij we ook door Giethoorn zijn gefietst (wat een toeristen…). Een route van ongeveer 50 KM waarbij je bijna helemaal door de natuur fietst. Onderweg lekker een kop koffie en een taartje bij De Landije.

Praktische informatie

  • Supermarkt: Supermarkt in naastgelegen dorp Steenwijk, ongeveer 7 KM.
  • Sanitair: Schoon en voldoende douches/toiletten. Douchen 50 cent.
  • Faciliteiten: Zwemmen, speelvelden, winkeltje (zie hierboven)
  • Prijs: 52 euro (o.b.v. Camper + 2 volwassenen inclusief stroom) voor 2 nachten
  • Website: www.natuurcampingdehoogte.nl

Meer lezen over natuurkampeerterreinen? Bekijk onze ervaring op camping Eickhorstcamping de Knotwilg, camping de Olde Lucashoeve of de uitleg over natuurkampeerterreinen.