Ons Barcelona avontuur start heel vroeg in de ochtend ruim 250 KM verderop aan de kust in Spanje. Een dag van te voren bedachten we een dagje naar Barcelona te gaan. Op internet kwamen we een camperplaats tegen: Parking Poble Espanyol de Montjuic a 30 euro per nacht


We besloten naar de camperplaats te gaan, na 3 uur rijden waarvan ruim een half uur op de ring van Barcelona (heel druk) kwamen we aan bij de camperplaats waar we vrolijk geweigerd werden door de eigenaar, er was slechts plaats voor 10 campers en het maximum was bereikt. Na een paar keer schelden vervolgenden we onze weg naar de 2e camperplaats, maar als snel kwamen we er achter dat we hier niet heen konden rijden i.v.m. aangescherpte regels in Barcelona rondom de milieuzones.

Uiteindelijk zijn we doorgereden naar een camping in El Masnou: camping El Masnou. Een prima camping (onze duurste van de hele vakantie, 33 euro zonder elektriciteit). Vanaf daar kan je voor 5 euro (retour / p.p.) met een metro naar het centrum van Barcelona. De camping is verder niets bijzonders: sanitair was onfris en de locatie was aan een drukke weg. We hebben het dan ook echt gebruikt als overnachting na een dagje Barcelona. Wij zouden het niet aanraden.

Andere opties om Barcelona te bezoeken met een Camper:

  1. Speciale parkeergarages die extra hoog zijn, zoals: BSM Garcia Faria of Parking Trinxant. Let op: reserveren!
  2. Camperplaats Area Camper Barcelona Beach (26 KM van Barcelona vandaan)
  3. Zoek een camping in de omgeving met een makkelijke verbinding naar Barcelona, zoals: El Masnou
Midden in de wijk Gràcia

Eenmaal in Barcelona hebben we heerlijk van de stad genoten, we zijn in de gotische wijk geweest en daarna heerlijk geluncht bij Mercado de La Boqueria (La Rambla 91). Dit is dé markt in Barcelona waar heerlijke verse gerechten aangeboden worden. ’s middags hebben we geborreld in de wijk Gràcia (hele leuke wijk) en ’s avonds tapas gegeten bij Ciudad Condal (Rambla de Catalunya 18). Je zal hier altijd moeten wachten om te eten, maar het is het wachten waard!

Meer lezen over onze reis door Zuid-Frankrijk & Spanje?

Check hier meer over onze camping in Entrechaux, Carcassonne, Marseillan Plage en onze camping in Seurre