In de serie “Alles op een rijtje” zetten wij voor jou alle benodigde informatie op een rij. Zo hoef je zelf niet meer het internet af te struinen voor de verschillende campermerken, winkels, verkooppunten, enz. Deze keer een overzicht van alle bekende lidmaatschappen als je een camper hebt.

Er zijn verschillende soorten lidmaatschappen en bijbehorende campergidsen in omloop. Elk lidmaatschap heeft z’n voordeel, maar welke zijn er nou eigenlijk allemaal? Hieronder vindt je een overzicht van de meest bekende lidmaatschappen & bijbehorende voordelen, zoals: ACSI, NKC, ANWB, natuurkampeerterreinen en France Passion.

ACSI

We zeggen het maar gelijk: wij zijn fan van ACSI. Voor 25€ per jaar heb je een abonnement op de ACSI Campingcard & Camperplaatsen. Je krijgt dan 2 papieren gidsen met daarin 9.000 camperplaatsen, 3.400 campings, een app én een kortingskaart waarmee je in het laagseizoen tot wel 60% korting. Met 2 overnachtingen in het laagseizoen op de 3.400 deelnemende campings heb je het abonnement er al uit. Afgelopen vakantie hebben wij 127€ bespaard met de ACSI-card.

NKC

De NKC is de Nederlandse Kampeerautoclub, bij een lidmaatschap krijg je 9 keer per jaar het magazine Kampeerauto, gratis advies en voorlichting en toegang tot de Campercontact-app. NKC biedt vanaf 2019 een drietal verschillende lidmaatschappen:

  • Basis a € 59 per jaar (magazine, ledenpas, CCI korting op 3.400 campings, toegang tot de Campercontact-app met 25.000 camperlocaties in Europa), 
  • Standaard a € 64 (extra is de ACSI kortingskaart laagseizoen en de 2019 gids met 3.400 campings)  
  • Plus a € 70 (extra t.o.v. Standaard is ook de ACSI app en de ACSI gids met 9.000 camperplaatsen).
ANWB

De ANWB kent natuurlijk iedereen en is veel breder georiënteerd dan alleen kamperen. Toch kan een lidmaatschap interessant zijn. Het basislidmaatschap kost €15,50 per jaar en hiervoor krijg je o.a. wegenkaarten, korting op leuke uitjes en deskundig advies bij technische en juridische vragen over je camper of caravan. Naast het lidmaatschap maakt de ANWB ook campinggidsen en hebben ze een mooi boek met 24 camperroutes door Europa.

Natuurkampeerterreinen

Als je wat vaker op onze website zit, weet je dan wij ook fan zijn van natuurkampeerterreinen. Voor €15,95 per jaar ben je lid en kan je op de mooiste campings in Nederland staan. In dit artikel vindt je uitgebreide informatie over dit lidmaatschap.

France Passion

Ook France Passion vinden wij een erg interessant lidmaatschap. Voor €30 per jaar ben je lid en kan je in de meeste gevallen gratis staan op heel veel campings/camperplaatsen in Frankrijk. In dit artikel vindt je meer informatie over het lidmaatschap.