In de serie “Alles wat je wilt weten” delen wij alles wat je zou willen weten over een camper. Vooral handig als je je aan het oriënteren bent op een (nieuwe) camper, maar ook voor degene die er al een hebben. Deze keer eerste hulp bij ongelukken! Diesel in je watertank!

Het lijkt knap, maar het gebeurd vaker dan je denkt dat er tijdens het vullen diesel in de schoonwatertank wordt getankt. Diesel heeft als nare eigenschap in de watertank dat dit invloed heeft op de smaak en geur van het water en dat het niet makkelijk uit de leidingen is te verwijderen. Het wordt helemaal vervelend als je het niet in de gaten hebt en de waterkraan openzet en de diesel in de leidingen en kranen trekt. 

Volgens ervaringsexperts zijn er een aantal goedjes die oplossing bieden:

  • Steradent reinigingstabletten voor kunstgebitten toevoegen aan de watertank en doorspoelen
  • Diesolan is een dieselverwijderaar. Gebruiken zoals op de gebruiksaanwijzing staat
  • De tank vervangen, bij sommige campers makkelijker dan bij anderen. Bij die van ons is hij relatief makkelijk eruit te halen omdat hij onder de bank zit en goed te bereiken is.

Mijn ouders hebben ook een camperbusje en hebben dus per ongeluk een keer diesel in de watertank gedaan. Gelukkig kwamen ze er na ongeveer 1 liter achter en hebben direct de watertank laten leeg lopen. Thuis aangekomen hebben ze de tank doorgespoeld en dit een aantal keer herhaald. Ze hebben gebruik genaakt van de tip met steradent en hebben er gelukkig geen blijvende schade aan overgehouden!