In het hart van de streek Champagne in Frankrijk ligt Epernay, de stad waar alle bekende champagnemerken hun huis hebben staan. Het ligt ten zuiden van natuurgebied Montagne de Reims Natural Regional Park. Er zijn niet veel campings dichtbij Epernay te vinden en dus kwamen we uit op camping Municipal Epernay.

De camping

Bij aankomst werden we ontvangen door een zeer vriendelijke, Engelssprekende dame. Dit is in onze ervaring zeldzaam in Frankrijk. De camping is goed onderhouden en heeft ruim 100 plaatsen waarvan 60 met elektriciteit. De camping is recht toe, recht aan. De plaatsen zijn ruim opgezet, voor een stadscamping, met genoeg privacy. De camping ligt aan een weg, dus je hoort zo nu en dan wel auto’s en motoren langs rijden, maar het valt mee. De camping geeft een gevoel van veiligheid, de lokale politie rijdt er af en toe een rondje en vanaf 22:00 worden de hekken gesloten en kan je er alleen met een code naar binnen.

Midden op de camping is het toiletgebouw. Zoals wel vaker waren er voldoende douches en toiletten, maar als de camping helemaal vol staat is het krap. De status van het sanitair was prima.

Meer aan de camping

De camping is gelegen aan een meer, je kan hier kanoën en varen, maar niet zwemmen. Er zijn twee plekken om te eten: Simpele hap (burger/frietje) bij de foodtruck of wat luxer in het restaurantje. Wij hebben bij beiden niet gegeten omdat het centrum zo dichtbij is. Er is verder een veld om op te spelen voor kinderen en een broodjesservice!

De omgeving
Stadhuis in Epernay

De omgeving was voor ons de reden om op deze camping te staan. Epernay is gelegen midden in de wijnvelden. Epernay is namelijk het hart van alle grote wijnhuizen, van de bekende namen (Moët et Chandon) tot de wat minder bekende namen (Bouche). Bij elk wijnhuis kan je een rondleiding en/of proeverij boeken. Verder is Epernay een leuk stadje om doorheen te lopen, echter heb je het na twee uur wel gezien. Er zitten een aantal leuke restaurantjes, een aantal bezienswaardigheden en een winkelstraat.

Praktische informatie
  • Supermarkt: Op 1,5 KM is een grote supermarkt
  • Sanitair: Prima en voldoende douches/toiletten
  • Faciliteiten: Speelveld, broodjesservice, 2 restaurants
  • Prijs: 22,00 euro (o.b.v. Camper + 2 volwassenen inclusief stroom). Het is aan de prijs, maar dit komt door de locatie.
  • Website: www.epernay.fr/

Onze volgende camping was camping le Colombier in Bienville. Een prachtige route om te rijden, na een stukje snelweg kom je algauw op de B-routes.

Categorieën: Geen categorie