Afgelopen jaar lag het boek ‘met de camper door Europa’ bij ons onder de kerstboom. Een boek van Michelin met daarin 75 unieke routes door Europa speciaal voor de camper.

Michelin heeft in deze lijn ook het boek ‘met de camper door Frankijk’ uitgebracht. Het leuke aan de Europa variant is natuurlijk de diversiteit aan bestemmingen. Het boek is opgedeeld in verschillende secties waarbij telkens een deel van Europa centraal staan.

De routes zijn geschreven per dag en bieden een algemene route. Dat wil zeggen dat het van stad tot stad beschreven wordt en niet exact welke wegen genomen moeten worden. Tenzij de route het waard is. Naast de beschrijvingen zijn de routes ook uitgetekend op een kaart, waarbij elk stopmoment duidelijk aangegeven is. Bij de route staat ook aangegeven wat de reisduur is, dit is exclusief de reis vanuit Nederland naar het startpunt van de route.

Voorbeeld van een route in Noorwegen

De routes zijn een opsomming van mooie wegen, leuke bezienswaardigheden en tips om te overnachten. Aan het einde van het hoofdstuk (de route) vindt je een overzicht van de service- en parkeerplaatsen, campings en aanbevolen restaurants.

Wij gebruiken het boek ter inspiratie voor onze routes of rijden stukjes van de route als we in de buurt zijn.

Het boek is verkrijgbaar voor €25,99.

Op zoek naar andere boeken?

Lees hier onze review van het boek “the campervan Bible”