Dit boek is fantastisch! Een dik boek met alle informatie die je nodig hebt als je een camper wilt aanschaffen of gewoon meer wilt weten over campers. Informatie uiteenlopend van algemeen tot technisch. Wat ons betreft een must-have op de boekenplank.

Dit boek hebben wij gekocht voordat we een camper gingen kopen om ons in te lezen over alles wat we moeten weten. Het boek is 285 bladzijden dik en is opgebouwd uit 31 hoofdstukken. De eerste hoofdstukken zijn algemeen van aard: Wat is een camper en hoe is deze opgebouwd? Vervolgens kan je er van alles vinden over stroom, water en gas. Daarnaast wordt ook elk gedeelte van de camper apart belicht, zoals de keuken en het bed.

Daarna gaat het boek verder in op het rijden in een camper, waar je allemaal kan staan in de zomer en winter. Het boek sluit uitgebreid af met een hoofdstuk over ‘zelf doen’.

Er staan ook handige checklists in die je kan gebruiken als je een camper wilt aanschaffen. De checklist bevat alle elementen die voor jou belangrijk kunnen zijn bij de aanschaf van een nieuwe camper. Natuurlijk ontbreekt de checklist wat je allemaal moet meenemen op vakantie ook niet.

Alle informatie is goed onderbouwd en geïllustreerd met duidelijke foto’s. Zoals in de inleiding: wat ons betreft een echte must-have, we pakken het boek er nog regelmatig bij!

Het boek is prijzig, namelijk 28,95 en te verkrijgen in de boekhandel.

Op zoek naar andere boeken?

Lees hier onze review van het boek “the campervan Bible” en lees hier onze review van het boek “met de camper door Europa”.